Pohi:
220 g jahu
150 g voi,kuubikud
1 munakollane
3-4 spl vett
Taidis:
350 g varsked kartulid,keedetud
300 ml koort
2 muna
3 spl hakitud tilli
1 sidruni voi laimi riivitud koor
200 g suitsulohet,ribad
Pudista jahu & voi nappude vahel purutaolisex,lisa munakollane & kylm vesi.Matsi yhtlasex taignax.Rulli taigen jahusel laual ringikujulisex,36 cm labimooduga.
Pressi taigen koogivormi pohjale & seintele.Aseta kylmkappi 1 h.
Nyyd eelkypseta- aseta taignale kypsetuspaber,nii et servadele ka jatkub & vala vorm tais kuivatatud herneid voi riisi voi tangu vm.
Kypseta 180C juures 15-20 min.
Vota koogi pohi ahjust,eemalda ettevaatlikult kypsetuspaber koos herneste vm.ga.Pane ahju tagasi 5min kuni pohi on kuldpruun.Pintselda koogipohi nyyd kohe munavalgega & ahju tagasi 1 min.
Nii saad vaga ilusa krobeda & yhtlase koogi pohja.
Jahuta.
Valmista taidis:
Viiluta kartulid.
Loo kokku koor,munad,till & sidruni voi laimi koor,maitsesta soola,pipraga.
Lao yx kiht kartuleid koogipohjale,topi pooled loheviilud vahele.Vala peale pool koore-muna segust.
Nyyd lao peale teine kiht kartuleid,loheviilud vahele & ylejaanud koore-muna segu otsa.
Kypseta 25 min kuni kook pealt kergelt kuldkollase tooni votab.
Jahuta 10 min,siis eemalda pirukas vormist,raputa tilli peale.
Serveeri toasoojalt.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.