Monday, December 26, 2011
Piparkoogi Pavlova Jõhvika Püreega
Besee:
5 munavalget
250 g suhkurt
1 spl tarklist
2 spl sidruni mahla
Ahi sooja 180 C juurde.
Mixerda munavalged ilma suhkruta vahusex. Lisa pool suhkrukogusest ning vahusta, kuni mass muutub laikivax. Edasi vahustades soelu juurde tarklis & sidruni mahl. Mixerda tugevaks laikivax vahux.
Tosta beseemass kypsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ymmarguselt, aartest veidi korgema kujulisex.
Pane kuumus nyyd 120C juurde & kypseta ca 90 min kuni pealispind muutub ornalt pruunikax, sisu aga jaab pehmex. Jahuta.
Johvika pyree:
150 g johvikaid
75 g suhkrut
2 spl konjakit voi apelsini likoori
Pane jovikad potti koos sirtsu vee & suhkruga.Keeda vaixelt umbes 5 min.,kuni marjad lohkevad.Pyreesta & lisa likoor.
Kreem:
150 ml vahukoort
100 ml hapukoort
1-2 spl suhkurt
Vahusta vahukoor suhkruga & hapukoorega (lisa hapukoor kui vahukoor hakkab just vahustuma)
Kattex:
Piparkooke(voivad vabalt ka glasuuritud olla..)
Marjad
Maari johvika pyree jahtunud pavlovale.
Tosta peale vahukoor.
Raputa purustatud piparkookidega.
Kaunista marjadega & tuhksuhkruga.
Serveeri kohe.
See imehea Pavlova syndis lihtsalt joulu ylejaakidest & kindlalt on see yx mu maitsvaimaid Pavlovasid:))
Munakollased laxid eelnevalt piparkoogi taignasse.Munavalged sailivad vaga hasti ohukindlalt kylmikus moned paevad.
Munakollastest saab veel naitex keedukreemi teha.Retsept ka siin olemas: vaarika-napoleon
Vaata kuidas teha Pavlovat:
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.