Tuesday, August 30, 2011

Šokolaadi Fondant Ploomidega


Vaga lihtne magustoit mille voib eelmisel paeval valmistada & enne serveerimist kypsetada.

125 g void
1-2 spl kakao pulbrit
200 g tumedat shokolaadi
2 muna + 2 munakollast
1 spl jahu

Ploomi Kompott:
4 ploomi,poolita
2 spl suhkrut
1 apelsini mahl
apelsini likoori voi brandit kui soovid

Voi Apelsini Kompott:
1 suur apelsin,koori & eralda viilud
2 spl suhkrut
100 ml valget dessert veini
1 tl tarklist,hooru vedelax vahese veega

Voi Kirsi Kompott

Eelsoojenda ahi 180C.
Voita fondant'i vormid & raputa yle kakao pulbriga,koputa yleliigne valja.
Aseta vormid kypsetusplaadile.

Aseta shokolaad & voi bain-marie'sse,vaata,et nou pohi vett ei puutu,sega kuni koik ilusti sulanud.Lase shokolaadil vaheke jahtuda.

Loo munad & suhkur yheskoos vahtu kuni kogus on kahekordistunud.
Lisa shokolaad munadele.
Lopux soelu juurde ka jahu,sega yhtlasex aga ainult tapselt niipalju kui vaja.

Jaota segu vormide vahel 3/4 ni.
Aseta koik koos ahju 12 min kuni fondant'id on kerkinud & pealsed kergelt moranevad.
Sisu peab jaama vedelapoolne.

Samal ajal valmista kompott:
Ploomi kompoti jaox aseta ploomi poolikud,loikepool allapoole pannile.Raputa suhkur peale,ara sega.Prae kuni hakkab pruunistuma,siis keera ymber & lisa apelsini mahl.Hauta kuni mahl on poole vorra vahenenud.
Apelsini kompoti jaox kuumuta apelsini loigud pannil,lisa suhkur & hauta kuni hakkab sarisema kergelt.Lisa vein & tarklise segu & hauta kuni vedelik on poole vorra vahenenud.

Vota fondant'id ahjust & noaga soida servad lahti,keera fondant'id tagurpidi taldrikule & ettevaatlikult eemalda vormid.

Serveeri kompotiga.
& jaatisega...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...