Monday, April 25, 2011

Metspähkli Besee Tort

Besee pohjad:
6 munavalget
50 g suhkrut
1 pk vanilje suhkrut
45 g jahu
150 g pahkleid,rostitud,purustatud
185 g suhkrut

Jata munavalged 12-24 h sooja.
Jargmisel paeval sega jahu,pahklid & suhkur.
Vahusta munavalged,lisa suhkur & vanilje suhkur.
Sega juurde pahklisegu.
Jaga kahe kypsetuspaberiga kaetud vormi vahel 23 cm & 25 cm.
Kypseta 150C juures 2 h.
Valmis pohjad jata 12-24 h kuivama veel,siis eemalda paber.
                          
Valmista kreem:
200 g suhkrut
1 muna
150 ml piima
250 g void,toasoe
10 g kakao pulbrit
1 pk vanilje suhkrut
1 spl konjakit
Sega piim & muna potis kokku.
Lisa suhkur.
Hauta hasti madalal tulel 4-5 min kuni paxeneb siirupisex.Sega pidevalt & ara yle kuumuta,et kreem tykki ei lahex.
Jahuta,aegajalt segades.
Vahusta voi vanilje suhkruga heledax.
Lisa spl haaval piima-muna siirup,iga kord vahustades.
Eralda 200 g kreemi,lisa soelutud kakao pulber.Vahusta mixeriga.
Valgele kreemile lisa konjakit,vahusta.
Loika koogipohjad yhesuurusex.
Aseta esimene koogipohi serveerimistaldrikule,kata 2/3 valge kreemiga.
Tosta peale teine pohi.Kata ylejaanud valge kreemiga.
Pudista koogile allesjaanud besee.
Kakaokreem pritsi servadele.
                            


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...