Friday, February 24, 2012

Šokolaadikommi Tort


Head Vabariigi aastapäeva! 



1 Pohi:
100 g void
0,5 dl suhkurt
2 dl jahu
0,5 tl vanilje essentsi
1 munakollane

2 Pohi:
3 muna
1 dl suhkurt
3 spl sooja vett
2 spl kakao pulbrit
80 g hakitud pahkleid
3 spl tarklist

Vahele:
300 ml Mustsostra moosi

Peale:
500 g kohupiimakreemi
75 g tuhksuhkurt
0,5 tl vanilje essentsi
1 apelsini riivitud koor & mahl
50 g tumedat shokolaadi,riivitud
12 g zelatiini

Kaunistusex:
Drazee pahkel shokolaadis.

Eelsoojenda ahi 200C.
Mudi voi,jahu & suhkur sormeotstega purusex massix.
Lisa munakollane & vanilje essents,sotku koik ained nyyd taignax.
Kata 23 cm labimooduga kypsetuspaberiga kaetud lahtikaiva koogivormi seinad & pohi taignaga.
Tee koogi pohja sisse kahvliga moned augud.
Kypseta 15-20 min voi kuni kuldpruun.
Jahuta restil.

Teise pohja jaox eralda munakollased valgetest.
Vahusta munakollaseid suhkru & sooja veega kuni kreemjas.
Sega kokku eraldi nous kakao,tarklis & hakitud pahklid.
Vahusta munavalged tugevax vahux.
Sega kokku munakollased & pahkli-jahusegu.
Ettevaatlikult sega juurde munavalged.
Vala segu kypsetuspaberiga kaetud 23 cm labimooduga lahtikaivasse koogivormi.
Kypseta 20 min voi kuni valmis.
Jahuta restil.

Nyyd valmista kreem.
Sega kokku kohupiimakreem & tuhksuhkur,seejarel lisa apelsini riivitud koor & mahl ning vanilje essents.
Sega kuni ilusti yhtlane,siis lisa riivitud shokolaad.
Valmista ette zelatiin opetuse jargi pakil,siis sega kohupiimakreemiga kokku.

Aseta esimene pohi serveerimistaldrikule maari mustsostramoosiga.
Aseta teine pohi peale.
Tosta kreem peale.
Hoia kylmkapis paar tundi enne serveerimist.
Kaunista drazee kommidega.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...