Tuesday, May 7, 2019

Täistera- & Rukkijahu Kypsised Juustuga


21 kypsist

150 g void, sulatatud ( kui voi on mage,siis lisage taignale napuotsaga soola ka)
300 g rukkijahu
200 g täisterajahu
1- 2 spl köömneid
1 tl kypsetuspulbrit
1 spl suhkrut
1 muna
100-150 ml hapukoore (voib ka olla jogurt) -majoneesi segu
ca 150 g juustu ( mina kasutan Cheddarit) ,riivida jamedama riiviga

Sega jahud koos kypsetuspulbri, suhkru & köömnetega
Löö muna kergelt lahti, sega hapukoore-majoneesiga
Nyyd sega munasegu & sulatatud voi jahuga.
Viimasex lisada riivjuust.
Sõtku taigen yhtlasex.Vaata ise kui on vaja lisada jahu,et olex ilusti vormitav.
Veereta taignast umbes 4-5 cm läbimõõduga rull.
Rulli voib mõnex ajax kylmkappi panna enne kypsetamist.
Siis lõigata rulli otsast ca 1cm paxused kettad,patsutada & vormida nad ilusax ymmargusex nii 6 -7 cm labimooduga, võib torgata rosinaid taigna sisse kaunistusex, kahvliga tee augud,raputa natuke suhkurt peale & kypseta 220 C juures 20 min. voi kuni kuldpruun.

Imehea soolane amps. Sobivad niisama snäxix voi näitex mõne suupärase määrde & idanditega supi kõrvale.
Vähese suhkrusisaldusega aga tekitavad sõltuvust :)




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...