Thursday, October 6, 2011

Focaccia


Ei ole sai ei ole pitsa on hoopis focaccia.Klassikaline kaib lihtsalt meresoola & oliivoliga.Taigen pressi yle plaadi & torka sormedega lohud sisse,et kui rohkelt oliivoli peale niristad,siis koguneb see lohkudesse & annab monusa  maitse.Siis raputa aga meresoola peale & ahju!

Parmitaigen: 
30 g parmi
1 spl suhkurt
175 ml vett,toasoe
500 g jahu
2 spl oliivoli
1 tl soola
2 spl hapukoort

Katted:
1. 600 g kirsstomateid
    2-3 spl oliivoli
    peotais basiilikut,rebi tykkidex
    meresoola,pipart
    riivitud juustu

2.2 suurt tomatit
   100 g suitsuvorsti tykelda voi viiluta
   50-100 g riivitud juustu
   soola,pipart
   2-3 spl oliivoli

3.seesami seemned
   seesamiseemne oli voi oliivoli

4.200 g pestot
   2 kanarinda
   3 spl oliivoli
   60 ml maitserohelist,hakitud
   300 g mozarellat
   200 g piiniaseemed,rostitud(soovi korral)
   Veereta kanarinnad maitserohelise segus & prae olis kuni valmis.Jahuta & viiluta diagonaalselt.
   Maari focaccia tainas pestoga.
   Lao kanaviilud pestole. Pudista mozarella peale.
   Kypseta.
   Kui juust on sulanud raputa peale piiniaseemned.

5. 1 sibul,viiluta
    musti oliive
    paikesekuivatatud tomateid olis,tykelda
    viilutatud shampinjonid
    1 paprika,kuubikud

6.2 sibulat,viiluta
   3 kyyslaugu kyynt,purusta
   60 ml void
   2 tl itaalia maitserohelist
   200 ml riivjuustu
   2 spl parmesani

7.2 spl oliivoli
   2 tl oreganot
   2 tl kyyslaugusoola
   4 spl parmesani

8.3 spl oliivoli
   2 suurt kyyslaugukyynt,purustatud
   rosmariini
   1 spl meresoola

9.200 g hakkliha
   1 sibul,viiluta
    hakklihamaitseainet
    soola,pipart
    majoneesi
    peterselli
    riivitud juustu
Prae hakkliha & sibul,maitsesta.
Maari tainas majoneesiga.Tosta hakklihasegu peale,koos mahladega pannilt.
Raputa peale peterselli & riivitud juustu.

Valmista parmitaigen.
Kaesoojale veele sega hulka hapukoor & oliivoli.
Vala juurde jahu,sool & suhkruga sulatatud parm.
Sotku tainast umbes 5 min kuni hakkab kate kyljest lahti looma.
Kata kauss toidukilega & pane sooja kohta kerkima 30 min voi kuni kogus kahekordistunud.
Pressi taigen yle ahjuplaadi,suru nappudega lohud sisse,lao peale mis meeldib  & kerkima 20 min.
Kypseta 200C juures 25 min voi kuni valmis. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...