Monday, December 26, 2011

Piparkoogi Pavlova Jõhvika Püreega



Besee:
5 munavalget
250 g suhkurt
1 spl tarklist
2 spl sidruni mahla

Ahi sooja 180 C juurde.

Mixerda munavalged ilma suhkruta vahusex. Lisa pool suhkrukogusest ning vahusta, kuni mass muutub laikivax. Edasi vahustades soelu juurde tarklis & sidruni mahl. Mixerda tugevaks laikivax vahux.

Tosta beseemass kypsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ymmarguselt, aartest veidi korgema kujulisex.
Pane kuumus nyyd 120C juurde & kypseta ca 90 min kuni pealispind muutub ornalt pruunikax, sisu aga jaab pehmex. Jahuta.

Johvika pyree:
150 g johvikaid
75 g suhkrut
2 spl konjakit voi apelsini likoori
Pane jovikad potti koos sirtsu vee & suhkruga.Keeda vaixelt umbes 5 min.,kuni marjad lohkevad.Pyreesta & lisa likoor.


Kreem:
150 ml vahukoort
100 ml hapukoort
1-2 spl suhkurt

Vahusta vahukoor suhkruga & hapukoorega (lisa hapukoor kui vahukoor hakkab just vahustuma)

Kattex:
Piparkooke(voivad vabalt ka glasuuritud olla..)
Marjad

Maari johvika pyree jahtunud pavlovale.
Tosta peale vahukoor.
Raputa purustatud piparkookidega.
Kaunista marjadega & tuhksuhkruga.


Serveeri kohe.
See imehea Pavlova syndis lihtsalt joulu ylejaakidest & kindlalt on see yx mu maitsvaimaid Pavlovasid:))
Munakollased laxid eelnevalt piparkoogi taignasse.Munavalged sailivad vaga hasti ohukindlalt kylmikus moned paevad.
Munakollastest saab veel naitex keedukreemi teha.Retsept ka siin olemas: vaarika-napoleon
Vaata kuidas teha Pavlovat:

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...