Wednesday, December 30, 2015

TUULETASKU PYRAMIID


POHI:

*500 g lehttaignat
Rulli taigen lahti kergelt,kahex kettax,kypseta 200C juures kuni ilus kuldpruun & ohuline.
Restile jahtuma.

KEEDUKREEM:

500 ml vahukoort
75 g suhkrut
vanilla extrakti
4-5 munakollast
40 g tarklist
Lisa vahukoorele 1 spl suhkrut & lase keema tousta.
Samal ajal vahusta munakollaseid jarelejaanud suhkruga kuni kahvatu & kreemjas.
Vahehaaval soelu tarklis,pidevalt vahustades munasegule.
Kui piim on just keema tousnud,nirista kolmandik sellest hoogsalt segades munakollastele.Tasapisi lisa ka ylejaanud piim.
Nyyd aseta segu tagasi vaga tasasele tulele & kuumuta ikka pidevalt vispeldades kuni kreem paxeneb.
Maitsesta vaniljega,vala kaussi,kata kreem toidukilega,siis ei teki nahka & lase taiesti jahtuda.

Kui tahad ohulisemat kreemi,siis void jahtunud keedukreemile lisada vahustatud vahukoort.
Kui kreemi jaab yle,siis voib ylejaanust teha naitex jaatist,lihtsalt lisa hulka misiganes meeldib & kylma..

Mustsostra moos.

TUULETASKUD:

2 plaaditait

100 g jahu
80 g void
4 muna
160 ml vett

Tuuletaskute taidis:

350 ml vahukoort
vanilla extrakti
75 g suhkrut
peotais kylmutatud voi varskeid punaseid- & musti sostraid
Eelkuumuta ahi 200C.
Aseta kypsetuspaber kahele kypsetusplaadile.
Aseta vesi & voi pliidile ning kuumuta puulusikaga segades kuni voi on sulanud kuni keemiseni.
Lisa kohe yhekorraga jahu & kuumuta tasasel tulel pidevalt puulusikaga segades 1-2 min voi kuni segu hakkab palli moodustama& tuleb poti seinte kyljest lahti.
Vota tulelt & lase ca 5 min jahtuda.
Vahehaaval lisa munad,hoogsalt segades koguaeg kuni tekib laikiv & tihke tainas.Viimane muna loo koigepealt eraldi nous lahti & lisa siis vahehaaval kuni tainas kukub lusikalt aga samas ikka hoiab kuju.Laheb voib-olla ainult pool muna vaja.
Koogipritsiga pritsi kreekapahkli suurused pallid ettevalmistatud kypsetusplaatidele jattes parajad vahed.
Kypseta 20-25 min..Tuuletaskud peavad olema hasti kerkinud & kuldpruunid.Ara kypsetamise ajal ahju ust ava.
Jahuta.
Loo vahukoor suhkru & vanillaga vahule,ettevaatlikult sega sisse marjad.
Loika tuuletaskud poolenisti lahti pikkupidi.
Taida kreemiga.
...
Aseta yx lehttaigna leht serveerimistaldrikule,maari mustsostramoosi peale & pool keedukreemist.
Nyyd pane teine lehttaigna leht sellele peale & maari ylejaanud keedukreemiga.
Pohjale lao tuuletaskud nii,et saad torni.

Kui soovid,void peale niristada SHOKOLAADI VOOBA:
250 g shokolaadi
250 ml piima
50 g void
Lase piim keema tousta,siis vala see tykeldatud shokolaadile peale,lase paar minutit seista,siis sega juurde toasoe voi.
Piima asemel void ka vahukoort kasutada.

voi keerutada KARAMELLI ymber tordi:

300 ml suhkrut
300 ml vett
Kuumuta suhkur & vesi tasasel tulel,ara yldse sega sest siis suhkur karamellistub poti servadele.
Kui suhkur on lahustunud,siis keeda segu kuni hakkab pruunistuma.
Vota tulelt.
Vota kax kahvlit,seljad koos katte,kasta karamelli sisse & hakka seda ymber tuuletaskute keerutama.
Kui karamell hakab liiga tahkex muutuma,siis voib seda kuumal pliidil jalle vaheke sulatada.
Mitte mingil juhul ara lisa kuumale karamellile kylma vett!!Tuleb olla vaga ettevaatlik,sest karamell on vaga temperamentne...

& nii ongi,jutt tuli kyll pikk,aga tegemine laheb kiirelt.
Serveerida tuleb otsekohe,eriti karamell hakkab varsti sulama.





...

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...