Saturday, November 13, 2010

PIPARKOOGID

Siirup
300 g suhkrut
1/2 l vett
1 kg suhkrut

300 g suhkrut sulatada pruunistumiseni, lisada kuum vesi (ettevaatust, võib pritsida!).
Segada, kuni suhkrukaramell on vees lahustunud, lisada 1 kg suhkrut ja keeta parajalt paks siirup.
Sellest kogusest saab umbes 1,7 kg siirupit.

Tainas
3 tl nelki
1 1/2 tl kardemoni
3 tl kaneeli
apelsinikoort
500 g võid
300 g hapukoort
6 munakollast
1/2 tl soola
4 tl soodat
2 tl sidrunhapet
2 kg jahu

Kuumale siirupile lisada peenestatud maitseained, kloppida ühtlaseks ja veidi jahutada, siis lisada tükeldatud või ja segada ühtlaseks.
Nüüd lisada hapukoor, munakollased ja sool, segada ühtlaseks massiks. 1/2 kg jahu hulka segada sooda ja sidrunhape, sõeluda jahu taignasse, lõpuks lisada ülejäänud jahu.
Sellest kogusest tuleb 4,8–5 kg tainast

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...