Saturday, November 13, 2010

Sai


0,5 l piima(void teha veega 1+1 veega)
50 g parmi
2 spl suhkrut
2 tl soola
75 g void
750 g jahu
100-150 ml hapukoort voi leivajuuretist
Parm hooruda 1 spl suhkruga vedelax.
Keeda 250 ml vett & sulata selles voi,siis lisa ylejaanud vesi voi piim,sool,ylejaanud suhkur,jahu & sulanud parm.
Sotku kuni taigen kausi kyljest lahti loob.
Taignale puistata pisut jahu,kauss katta ohukindlalt toidukilega voi kata ratikuga & lasta soojas kohas kerkida kuni kogus on kahekordistunud.
Kerkinud taigen sotkuda labi,jagada kahex-kolmex osax,millest vormida patsid,palmik-voi keerusaiad.
Void maitse jargi lisada seemneid,rosinaid voi teha naitex tomatisai kuhu void lisada vaheke tomatipyreed & paikesekuivatatud tomateid,punet.
Vormitud saiad tosta ettevalmistatud ahjuplaadile,katta ratikuga & lasta kerkida.
Kui kypstad saia vormides void vahem jahu panna,siis tuleb sai hasti ohuline.
Kerkinud saiad pintselda munaga,soovi korral puista peale seesamiseemneid,paevalilleseemneid voi mooniseemneid.
Kypsetada eelsoojendatud ahjus 200C juures 25-30 min.
Parast ahjust valjavotmist voib pintseldada saiad sulavoiga voi leige veega & katta ratikuga,kui tahad pehmemat koorukat.Lase vaheke jahtuda.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...