Tuesday, February 22, 2011

Leivategu


Sellest kogusest saab 2-3 patsi

1 l kaesooja vett
100-150 ml valmis juuretist kui ei ole veel paris kyps,siis kulub rohkem
2 klaasi jahu
Sega koik kokku & jata jargmise paevani sooja kohta kaetult seisma.

1 kg rukkijahu voib kombineerida taisterajahuga voi nisujahuga kui soovid.
50-100 ml suhkrut
2-3 tl soola
25 g varsket parmi voi 11 g kuivparmi.
Koomneid,seemneid,praeliha,pekki,praetud sibulat,ahjus fooliumis kypsetatud kyyslauku,pahkleid,rosinaid,mida iganes!

Sulata parm 1 spl suhkruga,lisa see juuretise segule.
Lisa suhkur,sool & seemned,koomned & jahu.
Sotku ruttu kuni kausist lahti loob ,void lisada jahu kui vaja.
Vota osa taignast (ilma seemneteta) jargmisex korrax juuretisex.Pane kylma kuni 10 paeva.
Kata kauss toidukilega & jata seisma sooja kohta 1-2 h .
Tosta tainas vormidesse voi vormi patsid.Leiva patse vormi margade katega mitte jahuga.Meenutab saviga makerdamist :)
Jata kaetult kerkima 30-40 min.
Kypseta 220C juuers 15-20 min,siis 175 C juuers 35-40 min..


Praeliha & sibulasegu  tostsin taignale,siis margade katega rullisin kokku,loikasin parajad portsud & vormisin
pallid.Lopux veeretasin jahus & ratiku alla kerkima.
Kypsetasin 200C juures 25 min.

Minu seemnesegu:paevalille-,korvitsa-, seesami-,piinia- & linaseemned,Goji marjad,kuivatatud johvikad

Juuretise alustasin nii:
250 ml kaesooja vett
25 g parmi
250 ml jahu
Sega koik kokku,kata kauss toidukilega & jata sooja kohta 2x paevax.
Vaga noort juuretist tuleb panna topelt,olen sama juuretist kasutanud ka saia tegemisex.Vaga monus.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...