Friday, February 4, 2011
Ploomi Pavlova
Ploomi kompott:
500 g ploome
100 g suhkurt
1-2 apelsini mahl
Kreem:
250 ml vahukoort
1 spl suhkurt
vanilliini
Besee:
5 munavalget
250 g suhkurt
1 spl tarklist
2 spl sidruni mahla
Ahi sooja 180 C juurde.
Mixerda munavalged ilma suhkruta vahusex. Lisa pool suhkrukogusest ning vahusta, kuni mass muutub laikivax. Edasi vahustades soelu juurde tarklis & sidruni mahl. Mixerda tugevaks laikivax vahux.
Tosta beseemass kypsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ymmarguselt, aartest veidi korgema kujulisex.
Pane kuumus nyyd 120C juurde & kypseta ca 90 min kuni pealispind muutub ornalt pruunikax, sisu aga jaab pehmex. Jahuta.
Ploomi kompoti tegemisex,loika ploomid poolex,eemalda kivid & lao nad pannile.
Vala suhkur peale.
Prae kuni ploomid hakkavad karamelliseeruma,keera nad ymber & lisa apelsini mahl.Hauta moni minut.Jahuta.
Vahusta koor vanilliini & suhkruga tihedax vahux ning taida sellega besee, tosta ploomid peale.
Riputa peale veel rostitud mandleid voi pistaatsia pahkleid. Serveeri kohe .
Vaata kuidas teha Pavlovat
Labels:
apelsin,
koogid,
magusad kypsetised,
munavalged,
ploomid,
vahukoor
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.