Friday, February 4, 2011

Ploomi Pavlova


Ploomi kompott:
500 g ploome
100 g suhkurt
1-2 apelsini mahl

Kreem:
250 ml vahukoort
1 spl suhkurt
vanilliini

Besee:
5 munavalget
250 g suhkurt
1 spl tarklist
2 spl sidruni mahla

Ahi sooja 180 C juurde.

Mixerda munavalged ilma suhkruta vahusex. Lisa pool suhkrukogusest ning vahusta, kuni mass muutub laikivax. Edasi vahustades soelu juurde tarklis & sidruni mahl. Mixerda tugevaks laikivax vahux.

Tosta beseemass  kypsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ymmarguselt, aartest veidi korgema  kujulisex.
Pane kuumus nyyd 120C juurde & kypseta ca 90 min kuni pealispind muutub ornalt pruunikax, sisu aga jaab pehmex. Jahuta.

Ploomi kompoti tegemisex,loika ploomid poolex,eemalda kivid & lao nad pannile.
Vala suhkur peale.
Prae kuni ploomid hakkavad karamelliseeruma,keera nad ymber & lisa apelsini mahl.Hauta moni minut.Jahuta.

Vahusta koor vanilliini & suhkruga tihedax vahux ning taida sellega besee, tosta ploomid peale.
Riputa peale veel rostitud mandleid voi pistaatsia pahkleid. Serveeri kohe .

Vaata kuidas teha Pavlovat

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...